KDO SO SINDIKATI PODRAVJA

Sindikate Podravja nekateri poznajo kot Sindikat KNSS Neodvisnost – Mariborske regije. V letu 2015 je prišlo do spremembe imena v KSS – Sindikati Podravja. Sindikati Podravja so se v letu 2021 podali na samstojno pot in zadržali ime Sindikati Podravja. Sindikat deluje že skoraj 30 let in ves ta čas ga vodi predsednik Milan Mesarič, ki je sindikat pripeljal na raven, na kateri je danes. Milan Mesarič je pred letom 1991 v gospodarski družbi Impol opravljal dela na delovnem mestu »strugar orodjar« zraven pa še dela in naloge predsednika samoupravne delavske kontrole. To je bil posvetovalni organ med takratnim delavskim svetom, vodstvom družbe in delavci, za zaščito delavskih pravic.
Milan Mesarič, predsednik Sindikatov Podravja
Mesariča so delavci leta 1994 v takratnem obratu Cevarna, izvolili za predsednika sindikata Impol – KNSS, v prvi vrsti zaradi nezadovoljstva z delom sindikata SKEI. Zaradi vse močnejšega porasta števila članov v sindikatu, je takratna uprava družbe Impol v letu 2000 z Mesaričem podpisala pogodbo o profesionalizaciji predsednika sindikata Impol – KNSS. Mesarič je bil eden izmed prvih v Sloveniji, ki mu je to uspelo doseči. Vsi, ki poznajo predsednika Milana Mesariča vedo, da je sindikalist z dušo in srcem in je borbi za delavce in malega človeka posvetil svoje življenje. 
V letu 2000 je vodil svojo prvo stavko v družbi Rondal v Impolu. Stavka je potekala uspešno in z delavci so si izborili kar so zahtevali. Po končani stavki je uprava družbe Rondal tožila predsednika, vendar je na sodišču izgubila, saj je bila stavka vodena profesionalno in zakonito. Predsednik Milan Mesarič je do danes vodil skupno 10 stavk. Najodmevnejša in seveda najzahtevnejša je bila stavka v Cometu aprila 2004, ki je trajala cel mesec, zadnji teden je 100 delavcev stavkalo tudi gladovno.
Sindikati Podravja
Vsi, ki poznajo predsednika Milana Mesariča vedo, da je sindikalist z dušo in srcem in je borbi za delavce in malega človeka posvetil svoje življenje. V letu 2000 je vodil svojo prvo stavko v družbi Rondal v Impolu. Stavka je potekala uspešno in z delavci so si izborili kar so zahtevali. Po končani stavki je uprava družbe Rondal tožila predsednika, vendar je na sodišču izgubila, saj je bila stavka vodena profesionalno in zakonito. Predsednik Milan Mesarič je do danes vodil skupno 10 stavk. Najodmevnejša in seveda najzahtevnejša je bila stavka v Cometu aprila 2004, ki je trajala cel mesec, zadnji teden je 100 delavcev stavkalo tudi gladovno.
Po tej stavki so se predsedniku razkrile vse anomalije pravosodnega sistema, saj je od leta 2007, ko se je proti njemu začela sodna gonja, na lastni koži občutil kako dejansko deluje sistem treh vej oblasti in kako lahko privilegirani posamezniki ta sistem izkoriščajo v svojo lastno prid, v škodo posameznika. Zaradi sindikalnega dela je bil predsednik deležen tudi dveh hišnih preiskav. V Sindikatih Podravja nam je v ponos, da je še danes veliko zapisov in dokazov v javnih objavah iz preteklih in tudi sedanjih obdobij, ki dokazujejo naše nesebično in dobro delo za delavski razred!