Preden vam zaželim vesel Božič in srečno Novo leto mi spoštovani člani, članice Sindikatov Podravja in
naši simpatizerji dovolite kratek pripis:

Leto 2021 je za Sindikate Podravja leto, ki bo v naši sindikalni zgodovini zapisano, kot leto težkih
preizkušenj za sindikat.

V letu 2021 je prenehalo delovno razmerje predsedniku sindikata v gospodarski družbi Impol, zaradi
izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Brezobzirni kapital in njegovi biriči, pri uresničevanju svojih namenov, kako uničiti sindikat, ki to v
pravem pomenu besede je, nimajo ne moralnih ne etičnih zavor, zakonodaja pa je tako in tako
prirejena tako, da delavci in njihovi predstavniki na sodiščih v veliki meri potegnemo krajši konec.

Zaradi zgoraj zapisanega se spoštovani člani, članice, predvsem pa tisti delavci, ki niste člani našega
sindikata v sebi globoko zamislite ali je prav, da ob takšnih dogodkih ostanete indiferentni, brezbrižni,
in si mislite, da vas izguba delavskih pravic ne bo doletela in da se kaj takšnega ne more zgoditi vam?

Koliko pravic bomo kot delavci morali še izgubiti in za kako mizerne plače bomo še pripravljeni delati?
Kaj se bo moralo še zgoditi, da bodo delavci doumeli, da delajo vedno več, za isto nizko plačilo, medtem
ko dobiček sproti ali ob koncu leta preko dividend ali drugih virov poberejo tisti pri vrhu!!!

Delavci in delavke!! Če se za pravice ne borimo, jih nimamo!

Leto 2022 bo leto velikih sprememb. Naj bo prihajajoče leto tudi za naš delavski razred leto pozitivnih sprememb, na vseh področjih boja za delavske pravice.

Pozitivne spremembe bomo dosegli nesebično, družno povezani vsi delavci v veliko sindikalno družino, ki se imenuje SINDIKATI PODRAVJA!

Vse od našega obstoja že več kot 30 let, ko smo delovali pod drugimi imeni smo se dovolj dokazali in izkazali na vseh področjih boja za delavske in človekove pravice. Zato spoštovani vsi, ki ste ožigosani kot »delavski razred« združimo se, več nas je močnejši bomo in večje bodo naše pravice in boljše bo naše plačilo za delo!

Spoštovani člani, članice in vsi tisti ki še oklevate o včlanitvi v Sindikate Podravja – storite to zdaj in si zagotovite lepšo prihodnost za vas in vaše otroke.

Ob koncu naj vam zaželim resnično in v pravem pomenu besede: “VESEL BOŽIČ, SREČNO, ZDRAVO IN USPEHOV POLNO NOVO LETO!”

Veseli smo, da ste z nami.

Predsednik Milan Mesarič